5 no-brainer alternativer til plastik i hverdagen

Oprettet d.

Synes du, det virker uoverskueligt at undvære plastik og leve mere klimavenligt? De her 5 tips er virkelig no-brainere. Du skal slet ikke tænke, det er virkelig nemt! Så er du i gang helt automatisk.

1 Drop folie og madfilm

Brug omslag med bivoks fra fx Beeswrap eller andre, når du skal pakke en madpakke eller dække en skål salat til, før du sætter den i køleskabet. Beeswrap kan vaskes og dermed genbruges i ca 1 år, så skal man købe ny eller give en opfriskning med bivoks. De holder virkelig godt sammen på en sandwich, og man skal ikke bekymre sig om, om man har husket at købe folie, film eller madpakkepapir. Den må blot ikke bruges til kødprodukter. Den er nem at vaske op og fås tilmed med flotte mønstre. Du skal blot købe dem og tage dem i brug. Ingen vejledning nødvendig.

 

2 Fast håndsæbe i stedet for flydende

Her kunne man tilføje shampoo barer, men de kræver lidt mere tilvænning. De fleste af os kender dog de faste håndsæber, så det burde være totalt no-brainer. Det er ærgerligt at se, at mange fejlagtigt tror, at de faste sæber er uhygiejniske. Så længe sæben får mulighed for at tørre helt op fx på en sæberist, kan bakterier ikke vokse. De flydende sæber generer en masse plastaffald og består endda ofte af skadelige konserveringsstoffer, fordi de indeholder vand. Nemt at lave det skifte, ik?

 

3 Put maden på glas

Put dine rester fra aftensmaden i glaskrukker eller plastbokse, hvis du alligevel har dem i huset. Glaskrukkerne får mange af os fra de fødevarer, vi køber i forvejen, fx syltetøj. De er nemme at gøre rent og genbruge i en evighed. Pastbokse er selvfølgelig et dårligere valg, hvis du smider dem ud en dag. Men har du dem alligevel i huset, er det glimrende at få dem brugt. Begge dele sparer dig for folie og film. Og så er det dejlig overskueligt, når din mad er i glasbeholdere.

4 Husk posen

Skal du i supermarkedet, boghandlen eller tøjbutikken? Tag dit eget indkøbsnet med i stedet for at købe en plasticpose. Nu er det heldigvis blevet ulovligt for butikkerne at dele poser ud, men hvis du vil undgå at skulle købe en, så husk lige din egen. Det kan være en  plasticpose fra tidligere køb eller en stofpose, som sandsynligvis holder i mange år. Lad dog være med at have et arsenal af stofposer for fashion statement skyld. Bomuld er ikke enubetydelig belastning for miljøet. For mig ligger det på rygraden at have en pose med på indkøb.

 

5 Drikkedunken - din faste følgesvend

Den her bruger de fleste af jer nok, men den skulle med: Husk din egen drikkedunk, når du skal ud, så du ikke behøver at købe en kildevand på vejen. Der findes masser af flotte drikkedunke, du kan fylde hjemmefra. På den måde sparer du en masse plastikflasker og en tur til flaskeautomaten.

 

Jeg håber, du kan bruge disse tips og kommenter gerne dine no-brainer tips til en dagligdag uden unødvendig emballage! Og nå ja! Så sparer du jo penge!

Gå til vores produkter, som alle sparer dig for plastik og andet unødig emballage.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar