Bæredygtighed - mit perspektiv

Oprettet d.

Denne shop er startet på basis af min inspiration fra den bevægelse, der er i gang. For det er meget mere end en trend at leve bæredygtigt. Derfor vil jeg gerne give den inspiration videre til dig, så vi kan hjælpe hinanden med at leve med mindre plastik, mindre affald generelt og mere energivenligt.

 

For mig er en stor del af bæredygtighed fokuseret på plastik og affald, så det vil jeg snakke lidt om denne gang. Det er det, man kalder plastic-free, zerowaiste eller less waiste. Jeg har læst om mennesker, der slet ikke producerer affald eller kun meget meget lidt. Det er selvfølgelig det højeste mål. Plastik er bare et stort problem, selvom vi nu kan genanvende meget mere af det.

 

Men er du ligesom jeg, producerer du en del affald. Jeg ville knække nakken, hvis jeg satte mig et mål om at producere 0 affald, plastik eller ikke-plastik. Jeg tror, jeg kommer langt ved at tage små ændringer ad gangen. Så jeg prøver hele tiden at ændre noget. Jeg prøver en gang imellem et nyt produkt, der sparer mig plastik. Det skal selvfølgelig også kunne noget, og giver produktet mig for meget besvær eller ikke virker efter hensigten, så går jeg tilbage til det andet. Men når noget så virker 100 %, så er det en sejr. Fx kan jeg ikke huske, hvornår jeg købte stanniol. Vi har det, men vi bruger det kun til at holde kød varmt eller lignende. Det er dejligt at tænke på den imaginære affaldsspand, man ikke fik fyldt.

 

Hvordan kan vi undvære stanniol, tænker du? Vi bruger heller ikke weta-wrap. Vi bruger bivoksomslag, opbevaringsbøtter eller glaskrukker fra marmelade og lignende. De kan bruges igen og igen. Bøtterne er selvfølgelig plast, men de har en lang levetid og sparer os for miljøskadelige produkter såsom folie mm. Bivoksomslag vil du kunne finde her i shoppen på sigt.

 

Derudover har vi længe brugt sæbebær, rengøringsmidler fra Byoms og shampoobar fra Lundegaardens. Jeg er også i gang med at teste tandpastatabs og Lundegaardens rengøringssæbe. Disse produkter vil jeg fortælle mere om, når jeg har lært dem bedre at kende. Sådan er jeg hele tiden på jagt efter produkter eller metoder, der kan gøre mit liv lidt mere bæredygtigt.

 

Jeg håber, du vil dele din måde at leve bæredygtigt på og følge med i mine tips.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar